monro_logo

KULTURNI DAN PO MERI

 KULTURNI DAN

Kulturni dan po meri (KDPM) je naš razvojni projekt, ki učencem in dijakom omogoča spoznavanje gledališča ter razumevanje kulturnih vsebin in njihovega pomena skozi konkretno umetniško izkušnjo. 5-urni program obsega ogled predstave, diskusijo z delavnico in proces ustvarjanja lastne ulično-gledališke intervencije šolarjev. 
 
Več informacij na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 041 889 001.
 

Sara Šabec, pedagoška vodja kulturno-umetniških projektov v GAM: "Gledališka umetnost, ki izhaja iz rituala, je starejša kot vse v svetu prevladujoče religije, in ker je njen temelj igra, jo je možno opredeliti kakor eno izmed osnovnih človeških potreb. Gledališče pa je danes le eden izmed mnogih medijev, ki so nam na voljo. Vsak medij ima svoje zakonitosti in vsakega se je treba priučiti. Tako kot se moramo naučiti brati, da lahko beremo romane, tako se moramo naučiti brati gledališče. Gledališka uprizoritev je polifonija več znakovnih več znakovnih sistemov, zato gledališka umetnina zahteva od prejemnika precej intelektualnega angažmaja. Naš cilj je mladim omogočiti kulturno izkušnjo, skozi katero bodo lažje razumeli medčloveške odnose, se vživeli v življenja drugih ljudi in uvideli alternative za reakcije in dogodke."

 

 

 
© 2018 GLEDALIŠČE ANE MONRO / Trg Prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana, Slovenija / +386 (0)59 366 163 / ana.monro@kud-fp.si